Iets waar ik vaker complimenten over krijg in de praktijk, zijn mijn gouden handen.  Ik zet ze op verschillende manieren in en handreflexologie is daar zeker één van. 

Ik geef je graag een stukje verhaal mee over de geschiedenis van reflexologie.

Jin Shin Jutsu is een geneesmethode die je op jezelf kunt toepassen. Misschien wist je dat al of nog niet.  Door het leren van een aantal eenvoudige handgrepen waarbij je drukpunten op je vingers aanraakt is het mogelijk om energetische blokkades op te heffen. Prachtig toch?

 

Hierdoor herstel je het emotionele evenwicht en verlicht je pijn. Het idee is dat elke vinger in directe verbinding staat met twee organen en meerdere emoties. 

 

Je kunt Jin Shin Jyutsu zonder risico toepassen in combinatie met andere geneeswijzen of medicijnen. Bovendien werkt Jin Shin Jyutsu steeds beter naarmate je het vaker toepast.  Jin Shin Jyutsu is vooral een zachte manier om weer in balans te komen. Maar welke vinger staat dan in verbinding met welke emoties en organen? En welke symptomen kun je dan concreet verlichten?  Ik geef je snel enkele trucjes mee!

 

1) Duim

Laten we beginnen bij de duim. De duim hoort bij de maag en de milt en de onderliggende emoties: angst en depressie. Wanneer je het energiepunt in de duim activeert kan je buikpijn, huidproblemen, hoofdpijn en nervositeit verlichten.

2) Wijsvinger

De wijsvinger staat dan weer in verbinding met de nieren en de blaas. De emoties, horend bij deze vinger, zijn teleurstelling en verwarring. Gerelateerde klachten die je kunt verhelpen zijn spierpijn, rugpijn, kiespijn en problemen met de spijsvertering.

3) Middelvinger

Dan weer de middelste vinger. Deze hoort bij lever en gal en de onderliggende emoties ervan zijn besluiteloosheid en woede. Met het vasthouden van deze vinger kun je menstruatiepijn, problemen met het gezichtsvermogen, vermoeidheid en migraine verminderen.

4) Ringvinger

De ringvinger hoort bij longen en dikke darm. De ringvinger kan je helpen bij emoties zoals verdriet, angst voor afwijzing en negativiteit en bij lichamelijke klachten zoals problemen met ademhaling en darmklachten maar zelfs ook eczeem of andere huidaandoeningen.

5) Pink

Dan onze kleinste vinger: de pink. Deze staat in verbinding met het hart en de dunne darm. Heb je last van je keel? Een opgeblazen gevoel? Of voel je je even niet zo zelfverzekerd en zelfs nerveus? Dan kun je het beste aandacht besteden aan deze vinger.

Probeer het maar eens een keertje uit.

 

 

Ikzelf vind het meer dan heerlijk wanneer men mijn handen of voeten masseert.  Het is als de weg van de poort naar je ziel.  Ik kan letterlijk geen woord meer uitbrengen en zak volledig door naar mijn hart.  Precies waar ik wil zijn.  Wil je de magie van hand of voetreflexologie ook eens een keertje ervaren?

Tuurlijk ben je altijd welkom.  Je kan de behandeling online boeken.

Tot binnenkort?

Liefs Krista.