Reiki, wat is dit dan precies?

Laat me het stof er even doen afnemen.

Reiki is een Japanse heelkunst – door Mikao Usui in de 19e eeuw in het leven geroepen – waarbij handoplegging wordt gebruikt. Door de handen van degene die de behandeling geeft stroomt de reiki (universele levensenergie), zonder dat je daarbij zelf als behandelaar energie verliest. Reiki is een onuitputtelijke bron van liefdesenergie, die je op elk gewenst moment mag aanspreken om mee te helen. Mits er een zuivere intentie achter zit en je als behandelaar bent ingewijd.  Hier heb ik een mooie cursus voor gevolgd.

Iedereen heeft het vermogen om zichzelf te helen. Denk maar eens terug aan die keer dat je gevallen was en je knie pijn deed. Het eerste wat je deed was waarschijnlijk je hand op de pijnlijke plek leggen. In feite paste je daarmee handoplegging, ofwel Reiki toe. Door Reiki toe te passen worden deze processen versterkt op een hele zachte en ontspannende manier én wordt universele energie doorgegeven. Mooi, want universele energie is er altijd, in alles en iedereen om ons heen. Door handoplegging stroomt deze energie via de handen naar de plaatsen op of in het lichaam waar het nodig is waardoor de energie weer vrijer kan gaan stromen.

Reiki brengt je in balans op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Hoe sterker de energie is die doorgegeven wordt, hoe meer blokkades – die pijn of ongemak veroorzaken – kunnen worden opgeheven.

Een voorbeeld: iemand die veel last heeft van hoofdpijn, kan door Reiki niet alleen de klacht zelf, maar óók de oorzaak van de klacht laten behandelen. Dit kan doordat de energie altijd gaat naar waar het nodig is.

Ik, als Reiki-behandelaar, weet vaak intuïtief waar de handoplegging plaats moet vinden.  Ik zal ook nooit zomaar een diagnose stellen. Er zit namelijk ook nog een verschil tussen op wat genezing wil zeggen en heling.

Vertrouwen en verbinding zijn hier de sleutelwoorden. Als de hoofdpijn veroorzaakt wordt door spanningen, dan zoekt de Reiki-energie deze op.

Maar laat ons ook het emotionele welzijn bekijken.  Een klacht van ons lichaam wil ons namelijk altijd iets vertellen.  Waar komen die spanningen dan bijvoorbeeld vandaan? Wat heeft dit voor invloed op de rest van het lichaam, de geest, gevoelens en de energie?

Wanneer we werken met Reiki-energie, bekijken we alle lagen van ons bewustzijn.  Het is niet enkel en louter alleen ‘behandelen’.  Het gaat veel verder dan dat.

Ik heb er ook nog een mooi ebook over geschreven.  Je kan hem gratis downloaden bij de freebies.

Veel liefs,⁠ Krista.⁠