Hoe deze keer jouw goede voornemens wél blijvende verandering brengen

Veel mensen blijven trouw aan het opstellen van goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar de daadwerkelijke realisatie ervan laat vaak te wensen over. Zou het kunnen dat deze voornemens eerder aanvoelen als verplichtingen, als een saaie boodschappenlijst of een to-do lijst, dan als inspirerende doelen waar we vol passie aan willen werken? Ontdek hoe je met onderstaande suggesties een droomjaar kunt manifesteren.

Draai het om: In plaats van voornemens als ‘moetend’ te ervaren, kunnen we een lijst maken van onze diepste verlangens op een manier die een enthousiaste, proactieve mindset ondersteunt. Bijvoorbeeld, in plaats van ‘Ik moet minder fastfood eten en meer groenten (zucht)’ zeg je: “Ik geniet van spannende nieuwe recepten en maaltijden waar ik blij en gezond van word!” Geef je voornemens een positieve draai, zodat ze niet aanvoelen als verplichtingen maar als intrigerende uitdagingen waar je enthousiast over bent.

Wet van Aantrekking: Door bewust gebruik te maken van de Wet van Aantrekking kun je op een hoger niveau van bewustzijn creëren dan enkel met praktische acties.

Stappen:

  1. Definieer helder wat je wilt manifesteren.
  2. Leef de essentie van wat je wilt manifesteren.
  3. Onderneem geïnspireerde actie.
  4. Laat de gehechtheid aan de uitkomst los.

Voorbeeld: Stel, je wilt meer overvloed manifesteren. Reflecteer over wat overvloed voor jou betekent en voel de essentie ervan. Ervaar vreugde als dat de essentie is waar je naar verlangt. Maak keuzes vanuit deze vreugde en sta open voor kansen, luister naar je gevoel en intuïtie.

Hoe werkt het? Houd je visie van vreugdevolle overvloed in gedachten, leef vanuit het gewenste gevoel en onderneem geïnspireerde actie. Manifesteer stap voor stap je verlangens.

Wat als het niet lukt? Tegenstrijdige gevoelens en overtuigingen kunnen het manifesteren bemoeilijken. Onderzoek negatieve ideeën en gevoelens en los ze op om vrij te kunnen manifesteren. Vaak stammen deze belemmeringen uit de jeugd, opvoeding, negatieve ervaringen en overtuigingen van vorige generaties.

Passie: De pure essentie van onze diepste verlangens is vaak een uiting van ons ware zelf en onze ziel. Wanneer we ons streven hierop afstemmen, gaan we verder dan het najagen van praktische doelen; we manifesteren ons prachtige ware wezen hier op aarde!

Veel succes! Liefs Krista.

boekentip

"Creatief visualiseren"

Je diepste wensen vervullen met de kracht van je verbeelding.
In Creatief visualiseren legt Shakti Gawain uit hoe je mentale beelden en affirmaties kunt gebruiken om positieve veranderingen in je leven in gang te zetten.


Bestel je boek